Türkiye Tasarım Haftası - Design Week Turkey 2019

Türkiye Tasarım Haftası dördüncü yılında oldukça kapsamlı bir program ile T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Dünyaca ünlü isimleri ağırlayan etkinlik, bu yıl da dünyaya yön veren tasarım trendlerini ziyaretçiler ile buluşturdu. Dört gün süren etkinlik boyunca 100'den fazla konuşmacı ve 150'nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferans ile 53 sergi ve atölye çalışmalarında katılımcılarla buluştu. Katılımcılar, ana teması 'Tasarımın Ötesinde' olan etkinlikte, İngiliz Endüstriyel Tasarımcı Sebastian Bergne, London Design Festival Direktörü Ben Evans, Hollandalı sanatçı ve yenilikçi Daan Roosegaarde, Otomobil Tasarımcısı Niels van Roij, Tayvan Medikal Tasarım Birliği başkanı Kevin C. TSeng, International Forum Design CEO'su Ralp Wiegmann, Mimar Melike Altınışık, Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol ve Hakan Akkaya, Ekonomist Emre Alkin gibi birbirinden değerli konuşmacıları dinleme fırsatı buldu. Sürdürülebilirlik, Oyun Tasarımı, Tasarımda Rekabetin Kodları, Medical Tasarım, Çağdaş Mücevher Tasarımı başlığıyla düzenlenen panel ve konferanslarda tasarım dünyasındaki son gelişmeler ele alındı. Uluslararası Ro Guiltless Plastic Yarışması'nın küratörü Rosanna Orlandi'nin “Suçlu Plastik Değildir”, Dokumanın Çağdaş Yüzü, CollectThings gibi nitelikli sergiler ve seçkin etkinliklerle de katılımcılara muhteşem bir ziyafet sunuldu.

Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlamak amacıyla düzenlenen Design Week Turkey'de, Birliğimizce düzenlenen 7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımlar, Tasarım Yarışmaları alanında DENİB Standında sergilendi ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca dereceye giren 4 tasarımcı, etkinliğe katılarak sergilenen tasarım ürünlerini tanıttılar.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine DENİB Yönetim Kurulu  ve Tasarım Komitesi üyesi Pelin Şensöz ve DENİB Denetim Kurulu ve Tasarım Komitesi üyesi Bekir Serdar Mutlubaş ile DENİB ARGE Eğitim-Organizasyon Şube Müdürü Şadiye Baykent katılarak, gözlem ve incelemelerde bulundular.

 

 

 

İlgili Fotoğraflar